Zo werkt het EDE-traject

Als we je selecteren voor het EDE-traject, wil dat zeggen dat je talent hebt. Je bent ondernemend en niet bang om een grote stap in je leven te zetten. Je zult veel zelf moeten doen en regelen, maar EDE is altijd bij je om te helpen. Met praktische zaken zoals vergunningen, verzekeringen en woonruimte regelen. Maar we zorgen er ook voor dat je je op je gemak voelt en dat je af en toe een feestje kan vieren.

IMG 9144Met EDE sta je er nooit alleen voor

Een taalopleiding in een viersterrenhotel in Oostenrijk, alle hulp die je nodig hebt bij je papierwerk regelen en een leuke, hechte groep ondernemende tandartsen. EDE zorgt voor een warm bad en een gespreid bedje in Nederland. Deze en meer uitdrukkingen ga je vast en zeker leren tijdens je cursus. Er breekt een spannende en onzekere tijd voor je aan. Maar met EDE sta je er nooit alleen voor.

Waar ga je werken?

Afhankelijk van de beschikbare vacatures kun je in verschillende praktijken in Nederland terecht komen. Op dit moment zijn de meeste vacatures in het Zuiden en Noord-Oosten van Nederland. 

Veel gestelde vragen over dit onderwerp

  • Hoe komt het dat er in Nederland een tekort is aan tandartsen?

    Er is een beperkt aantal opleidingsplaatsen per jaar beschikbaar voor de studie tandheelkunde. Meer dan een derde van de tandartsen in Nederland is ouder dan 50 jaar waardoor vergrijzing veel invloed heeft op de markt. Daarnaast bestaat een groot deel van de tandartsen uit vrouwen, die in verband met gezinsuitbreiding vaak parttime werken. Hierdoor komen er veel vacatures op de markt.

  • Wanneer zijn de selectie-interviews?

    De selectie-interviews vinden tweemaal per jaar plaats in Barcelona. In januari voor de cursus die start in maart, en in juni voor de cursus die start in september.

  • Wie selecteren de kandidaten?

    De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd door EDE.

Ga naar alle FAQs »