Fase 2 – cursus Nederlands in Seefeld

Dan ga je naar de Wetterstein Academy in Seefeld, Oostenrijk. In ruim drie maanden volg je samen met ongeveer 30 geselecteerde tandartsen een intensieve taalopleiding in een luxe viersterrenhotel. Je leert de Nederlandse taal tot B1-niveau, volgt een inburgeringscursus en je regelt het grootste deel van het verplichte papierwerk waar Nederland beroemd om is. Na de opleiding spreek je begrijpelijk Nederlands en ken je de basisbegrippen van je beroep. 

Cursus Nederlands (B1-niveau)

Voordat je het woord ‘wortelkanaalbehandeling’ goed kunt schrijven en uitspreken, heb je wel wat studie-uren nodig. Je krijgt les van Nederlandse docenten. Zij leren je de taal spreken op B1-niveau. Je wordt ingedeeld in kleine groepen van verschillende niveaus met passende begeleiding.

Inburgeringscursus

Hoe werken belastingen in Nederland, waar vind je een makelaar, wat moet je regelen bij de gemeente? Tijdens de inburgeringscursus leer je ‘hoe het werkt’ in Nederland. Dat gaat natuurlijk verder dan uitleg over de loketten bij overheidsinstanties. Ook nationale gewoonten, normen, waarden en eigenaardigheden bespreken we uitvoerig.

Kennismaken met praktijkdirecteuren

Tijdens de opleiding in Seefeld is het mogelijk kennis te maken met praktijkdirecteuren. Je maakt een persoonlijke video-boodschap om jezelf voor te stellen en je kunt uitgenodigd worden voor een Skypegesprek. Naar aanleiding van dit Skypegesprek kan een praktijkdirecteur beslissen op bezoek te komen in Seefeld. Het kan ook zijn dat je pas in Nederland in contact komt met verschillende praktijken. EDE zorgt dat je begeleid wordt bij elk bezoek.

Tandartscursus

Je leert in Seefeld de Nederlandse namen van je instrumenten en behandelingen. En je gaat rollenspellen spelen met de docenten om je alvast te laten oefenen met deze namen. 

Cursus stralingsbescherming

Voordat je naar Nederland gaat, volg je een cursus om het Nederlandse Stralingscertificaat 5 A/M te behalen.

Sociale activiteiten

Naast hard studeren, maak je een hoop lol met je medestudenten. Je kunt uitstapjes maken naar Innsbruck, München of Verona en je zult regelmatig een biertje drinken in een van de gezellige barretjes in Seefeld. Verder kun je veel sporten. Er is een groot zwembad en een fitnessruimte op loopafstand, net als de skipiste. Maar je kunt ook wandelen, hardlopen, bergbeklimmen, mountainbiken en veel meer.