Waarom een EDE-tandarts in uw praktijk?

Bij EDE kunt u kiezen uit een brede groep tandartsen voor uw praktijk. Onze Spaanse en Portugese tandartsen spreken Nederlands op B1-niveau, hebben een inburgeringscursus achter de rug en worden ook als ze in uw praktijk werken door EDE begeleid, gecontroleerd en verder opgeleid. Zo kunt u rekenen op een sterk gemotiveerde collega die zich snel zal aanpassen aan uw praktijk.

Geselecteerde tandartsen

Alle tandartsen die naar Nederland komen via EDE voldoen aan bepaalde selectiecriteria. We selecteren de tandartsen onder andere op karakter en tandheelkundige vaardigheden. Zo garanderen we dat u met gemotiveerde, ondernemende, leuke jonge tandartsen zult werken. We begeleiden de tandartsen in het hele proces: van hun aanmelding in Spanje of Portugal tot volledig geïntegreerde goed-functionerende collega’s in uw praktijk. EDE beschikt over een team van gespecialiseerde recruiters met een uitgebreid netwerk in zowel Nederland als Spanje en is goed bekend met de Spaanse en Nederlandse cultuur en arbeidsmarkt.


Intensieve opleiding en inburgering

Alle tandartsen volgen gedurende drie maanden een intensief opleidingstraject aan de Wetterstein Academy in Oostenrijk. Daar leren ze de Nederlandse taal (inclusief tandheelkundig jargon) en worden ze in ingeleid in de Nederlandse gebruiken. 

EDE zorgt ervoor dat alles is geregeld

Naar een ander land verhuizen is ingrijpend en er komt een hoop geregel bij kijken. We begeleiden elke tandarts in alle fasen van zijn nieuwe carrière, zodat uw praktijk en collega’s zo min mogelijk hoeven te regelen. Van BIG-registratie tot makelaar zoeken, van zorgverzekering kiezen tot burgerservicenummer aanvragen. Het enige dat u nog hoeft te doen, is de tandarts goed begeleiden zodat hij of zij snel werkt volgens de eisen en protocollen van uw praktijk. Doordat ze zeer gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan, zult u merken dat ze zich snel zullen aanpassen.

Regelmatig contact

EDE heeft regelmatig contact met u over de Spaanse of Portugese tandarts. We bespreken zijn/haar functioneren binnen uw praktijk en we plannen regelmatig een evaluatiegesprek, zodat we constant het proces blijven verbeteren.

IMG 9363U kiest

Het is voor u mogelijk een tandarts te kiezen die volgens u goed bij uw praktijk zal aansluiten. Allereerst kunt u ons tijdig aangeven waar u naar op zoek bent en welke criteria u hanteert. Op basis hiervan kunnen wij u een aantal CV's toesturen. Als u op basis van deze CV's nieuwsgierig bent geworden naar een aantal tandartsen kunnen wij u al tijdens de opleiding aan de Wetterstein Academy in Seefeld met een aantal  tandartsen laten kennismaken door middel van een videoboodschap die ze zelf hebben gemaakt. Voelt u een klik met bepaalde personen dan bieden we u de mogelijkheid een Skype interview te houden met de door u uitgekozen tandarts. Mocht u nog twijfelen is het altijd mogelijk zelf naar Seefeld te komen voor een persoonlijke kennismaking.

Een tandarts van EDE:

  • is supergemotiveerd, ondernemend, BIG-geregistreerd en wil graag aan de slag in uw praktijk
  • spreekt Nederlands op B1-niveau en volgt in Nederland extra lessen (inclusief Staatsexamen)
  • wordt in het regelwerk intensief begeleid door EDE, inclusief inschrijving bij het KRT, ANT/NMT zodat u hier niet naar om hoeft te kijken
  • heeft een Stralingscertificaat 5A/M en titerbepaling (geregeld door EDE in Seefeld)
  • krijgt regelmatig evaluaties die EDE regelt