EDE-traject in Nederland

Je bent in Nederland, wat nu? De eerste periode verblijf je in een gastgezin, B&B of hotel. Je kunt wennen aan de Nederlandse cultuur en je voorbereiden op je stage of sollicitatiegesprekken.

Het kan zijn dat je nog niet meteen aan de slag kunt. We zorgen er in ieder geval voor dat je genoeg te doen hebt, dat je intensieve begeleiding krijgt bij het voeren van sollicitatiegesprekken of dat je bij een praktijk stage kunt gaan lopen. Zodra je in Nederland bent, start je met je vervolgopleiding Nederlands. Deze sluit je af met een Staatsexamen. Hoe sneller je goed Nederlands spreekt, hoe prettiger je werkt. En ook nu zorgen we ervoor dat we af en toe gaan borrelen en feesten met zijn allen.

Stage lopen bij een praktijk in Nederland

Voordat je een vast werkverband aangaat bij een van onze aangesloten praktijken, ga je eerst stage lopen (de duur hangt af van de praktijk). Tijdens je stage regelt en betaalt EDE je huisvesting in een gastgezin, B&B of hotel. In deze periode kun je kennismaken met de praktijk en kunnen zowel jij als de praktijk beslissen of het klikt. Je krijgt de tijd om te wennen aan de Nederlandse manier van werken en om je aan te passen aan de eisen en werkwijze van je nieuwe praktijk.

Vast contract bij een praktijk

Als het klikt en zowel jij als de praktijk hebben een prettig gevoel bij jullie samenwerking, dan kan er een vast arbeidscontract of een overeenkomst van opdracht worden getekend. Heb je dit gedaan, dan moet je in korte tijd nog veel regelen: een huis zoeken, inschrijven bij de gemeente, zorgverzekering afsluiten, je huis inrichten, een bankrekening openen etcetera. EDE helpt je hierbij.

IMG 9412Terug naar de schoolbanken

De opleiding van EDE is na de drie maanden in Seefeld nog niet afgelopen. Je moet namelijk een vervolgopleiding volgen bij ons Language Center. Best pittig, want je moet naast je werk studeren.

Dit leer je en doe je:

  • Je niveau verbeteren
  • Zelfstandig het cursusmateriaal behandelen
  • 1-op-1 les van een professionele docent die ook Spaans spreekt
  • Flexibele lesuren die je zelf kunt indelen
  • Communicatieles en begeleiding
  • De opleiding sluit je af met een Staatsexamen
  • Leuke bijeenkomsten, borrels, diners, excursies gepland vanuit EDE