Het traject in Seefeld

Dit team staat voor je klaar

Het personeel van hotel Wetterstein zorgt goed voor je tijdens je verblijf. De docenten gaan je Nederlands leren en vertellen je alles over het leven in Nederland. De projectcoördinatoren van EDE zijn al veel aan het regelen voor je komst naar Nederland zoals je BIG-registratie en je sofinummer. Bij hen en bij de recruiters kun je altijd terecht voor vragen en hulp.

Wetterstein022Tijd voor ontspanning

Het zijn inspannende dagen, maar je hebt tijd genoeg om lekker te ontspannen. Er is veel te doen in de buurt van het hotel: zwemmen, wandelen, hardlopen, fitnessen, mountainbiken, skiën, snowboarden, langlaufen, bergbeklimmen en nog veel meer. Innsbruck, München en Verona liggen om de hoek: leuke plaatsen om een keer in het weekend te bezoeken.

In de watten in Hotel Wetterstein

Het personeel van Hotel Wetterstein doet er alles aan om je harde werk te belonen met een topservice in een luxe omgeving. Je krijgt een kamer met eigen badkamer en tv, op basis van volpension. De koks maken drie keer per dag heerlijk eten voor je klaar. Verder kun je er wassen en strijken, zijn alle sportfaciliteiten in de buurt en organiseren we regelmatig filmavonden en borrels. In het Nederlands noemen we dat ‘in de watten leggen’.

9Intensieve opleiding Nederlands

Je krijgt les van drie docenten Nederlands en twee communicatiedocenten. Zij doen er alles aan om je zo snel mogelijk op B1-niveau te krijgen. Je leert niet alleen de taal, de docenten vertellen je in een inburgeringscursus ook alles over het leven in Nederland: van de Elfstedentocht schaatsen tot boerenkool eten en van fietsen in de stad tot een verjaardag vieren bij de buren.

Werken in groepjes van verschillende niveaus

De docenten delen je in bij een groep medestudenten die hetzelfde niveau hebben als jij. Je doet regelmatig een toets om je niveau te bepalen. De uitslag van die toets bepaalt of je doorstroomt naar een groep met een hoger niveau. Aan het einde van de opleiding beheers je de Nederlandse taal op B1-niveau.

Cursus ‘Tandarts in Nederland’

Werken als tandarts in Nederland is anders dan je gewend bent. Je leert van Nederlandse tandartsen alles over de eisen aan de behandeling van een patiënt in Nederland: welk tandheelkundig jargon gebruikelijk is, wat de protocollen zijn en welke tarieven tandartsen rekenen. Met rollenspellen, informatiesessies en oefeningen bereiden we je voor om meteen in Nederland aan het werk te gaan.

Seefeld
CIMG0404 IMG 9082 CIMG3207 Wetterstein036 IMG 9389 Wetterstein041 IMG 9290 Wetterstein022